Opatija
Opatija, turistička destinacija sa najdužom tradicijom u Hrvatskoj smještena je svega 20 km od Rijeke, gospodarskog i administrativnog središta Kvarnerske regije. Zahvaljujući svojoj bujnoj vegetaciji i ugodnoj klimi, turizam Opatije razvija se neprestano od kraja XIX stoljeća kada je godine 1884 otvoren prvi hotel - Kvarner. Kao rezultat izgradnje brojnih hotela i vila, Opatija se u to vrijeme prometnula u mondeno okupljalište za odmor Austro-Ugarske aristokracije, posebice u zimskim mjesecima.
Galerija slika
Današnji image Opatije kao destinacije za godišnji odmor treba u velikoj mjeri zahvaliti prelijepim parkovima, 12 kilometara dugoj šetnici uz more, lijepim plažama i brojnim fontanama te impozantnim vilama koje podsjećaju na „zlatno doba“ opatijske povijesti. Zahvaljujući ugodnim temperaturama (prosječno zimi 7°C i ljeti 21.9 °C) te zaštićenom položaju podno Učke, Opatija ima blagu i ugodnu klimu.

Upravo zahvaljujući tome, Opatija je danas osim kao ljetovalište, izuzetno popularna tijekom svih godišnjih doba nudeći svojim gostima 11 unutarnjih bazena, wellness centre, kockarnice, diskoteke, ljetnu kazališnu pozornicu sa 2000 sjedećih mjesta na otvorenom, karneval, te brojne mogućnosti za dnevne izlete u Istru, Gorski Kotar ili Kvarnerske otoke, što ju čini savršenom za vaš odmor.
Sport & Outdoor
Što posjetiti
Za gurmane
Za uspomenu