Opatija
Opatija - turistična destinacija z najdaljšo tradicijo na Hrvaškem se nahaja vsega 20km od Rijeke, gospodarskega in administrativnega središča kvarnerske regije.

Zahvaljujoč svoji bujni vegetaciji in ugodni klimi, se turizem Opatije že od konca 19. stoletja (od kar je bil odprt prvi hotel – Kvarner) neprestano razvija.

Kot rezultat izgradnje številnih hotelov in vil, se je Opatija v tem času in še posebej v zimskih mesecih, prelevila v mondeno zbirališče avstroogrskih aristokratov.

Galerija
Zahvala za današnji sloves Opatije kot destinacije za letni oddih gre v veliki meri prečudovitim parkom, 12 kilometrskemu sprehajališču ob morju, lepim plažam in številnim vodnjakom, kakor seveda tudi impresivnim vilam, katere spominjajo na „zlato dobo“ opatijske zgodovine.

Opatija ima zaradi ugodnih temperatur (pozimi povprečno 7°C in poleti 21,9°C) in zaščitenega položaja pod Učko, blago in ugodno klimo.

Ravno klime je Opatija danes kot letovišče priljubljena ne le poleti, temveč skozi vse letne čase. Svojim gostom nudi 11 notranjih bazenov, wellnes centre, kazinoje, diskoteke, letno gledališče z 2000 sedečih mest na odprtem, karneval in številne možnosti za dnevne izlete v Istro, Gorski Kotor ali Kvarnerske otoke. 
Športne aktivnosti
Kaj obiskati
Za gurmane
Za spomine