Susreli ste se s pravnim nedoumicama u vezi uknjižbe apartmana, boravišne pristojbe, zajedničke pričuve? Probijanje kroz šumu pravnih propisa svima je noćna mora, a naročito kada se radi o Vašem drugom domu i godišnjem odmoru. Ne budite „sam svoj majstor“: mi nudimo odgovore na jednom mjestu!

U pravu ne postoji jedinstveni obrazac postupanja: svaki konkretan posao ima svoje specifičnosti koje treba prije svega dijagnosticirati, a potom i riješiti. Pritom postupanje u ovoj domeni po principu "sam svoj majstor" postavlja mnoge zamke i na kraju nerijetko dovodi do grešaka koje vas koštaju i novaca i živaca, a greške su katkada i nepopravljive.

RONA Pravna služba pruža Vam sve potrebne pravne usluge i pravnu podršku kako bismo Vas rasteretili svih briga i obveza u svezi pravnog prometa, raspolaganja, upotrebe, održavanja i pravnog uređivanja statusa nekretnina, te Vam omogućili brzu, kvalitetnu, efikasnu uslugu i rješavanje poslova u skladu sa zakonodavstvom RH i praksom pojedinih sudova. Garancija kvalitete naših usluga naša je višegodišnja uspješna praksa, kao i razgranata mreža suradnika: specijalista i ovlaštenih osoba s područja geodetske struke, arhitekture i dr.

Područje poslovanja i prometa nekretninama regulirano je čitavim nizom zakonskih i podzakonskih propisa iz domene različitih grana prava, a posebno stvarno pravnom, porezno pravnom i obvezno pravnom regulativom. Navedene pravne propise potrebno je dobro poznavati, ne samo pojedinačno već i u njihovoj ukupnosti, međusobnoj zavisnosti i povezanosti kako bismo posao obavili u skladu s pravnim propisima koji reguliraju konkretan posao, ali isto tako i da se ne bismo zbog nepoznavanja propisa ili propusta izložili materijalnoj ili čak kaznenoj odgovornosti. Cilj je riješiti problem brzo, kvalitetno i efikasno!.

Kako bismo Vam predstavili neke od mogućnosti rješavanja pravnih nedoumica, naša savjetnica za pravna pitanja Suzana Vozila, dipl iur. i savjetnik za područje prometa nekretnina Igor Dobrec, ing. izdvojili su Vas neka od NAJČEŠĆIH PRAVNIH PITANJA.

RONA Vam može ponuditi pomoć i u vezi sa svim drugim pitanjima iz domene prava i vlasništva – mi nismo odvjetnički ured, ali već dvadeset dugih godina s uspjehom rješavamo sve teškoće s kojima se susreću vlasnici apartmana, to je naš primarni posao, a ne samo jedan među stotinama različitih pravnih predmeta.